04.01.21
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Καλή Χρονιά Με Υγεία και Ευημερία!

 

Με δελτίου τύπου του Υπ. Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι όσες επιχειρήσεις μείνουν κλειστές με κρατική εντολή μέχρι τις 11/01, τότε δεν θα πληρώσουν τίποτα ως ενοίκιο Ιανουαρίου.

 

Το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

 

Το κράτος θα επιχορηγήσει τους ιδιοκτήτες με το 80% του μισθώματος για τον Ιανουάριο και με το 60% τον Φεβρουάριο. Αν οι εκμισθωτές είναι εταιρείες, τότε το κράτος θα επιχορηγήσει το 60% του μισθώματος

 

Για τον μήνα Φεβρουάριο οι εταιρείες που ήταν κλειστές κατά την περίοδο των εορτών ή και αργότερα καθώς και οι επιχειρήσεις των κλάδων του τουρισμού και των μεταφορών θα πληρώσουν το 20% του μισθώματος. Το κράτος θα επιχορηγήσει το 60% των μισθωμάτων στα φυσικά πρόσωπα εκμισθωτές των ακινήτων και το 40% στα νομικά πρόσωπα.